News & Press releases

Number of entries: 114

23
November 2015

LISA on the press


EL MUNDO: ¿Para qué sirve la Teoría de la Relatividad de Einstein?, EL PAÍS: En busca del sonido del universo que predijo Einstein
17
November 2015

Miquel Nofrarias, de l’ICE (IEEC-CSIC), rep la credencial ComFuturo d’ajuda a la investigació


Miquel Nofrarias, de l’ICE (IEEC-CSIC), rep la credencial ComFuturo d’ajuda a la investigació
Miquel Nofrarias, de l’ICE (IEEC-CSIC), rep la credencial ComFuturo d’ajuda a la investigació
L’investigador Miquel Nofrarias, de l’Institut de Ciències de l’Espai (IEEC-CSIC) ha estat un dels seleccionats en la primera edició del Programa ComFuturo de la Fundación General CSIC  (FGCSIC) i el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC) en col·laboració amb diverses entitats privades.     Es tracta d’un programa d’ajuda a la investigació per al que s’han seleccionat en total 14 investigadors altament qualificats, d’entre quasi 300 candidatures presentades. Els ajuts, amb una durada màxima de tres anys, inclouen un contracte laboral per a l’investigador ComFuturo i una dotació anual de de 5.000 € per a despeses associades al desenvolupament del projecte, que es complementarà amb altres 5.000 € anuals aportats pel centre del CSIC en què es durà a terme la recerca.   El projecte de Miquel Nofrarias se centra en el desenvolupament de sensors d’alta precisió per al control tèrmic en missions espacials.   L’acte de lliurament de les credencials d’aquesta primera edició ComFuturo va tindre lloc ahir 12 de novembre en Madrid.     Més informació a la web de la Fundación General CSIC
06
October 2015

Nanda Rea, 2014 IUPAP Young Scientist Prize in Astrophysics


The 2014 IUPAP (International Union of Pure and Applied Physics) Young Scientist Prize in Astrophysics was awarded to Nanda Rea.
Nanda Rea - 2015
The 2014 IUPAP (International Union of Pure and Applied Physics) Young Scientist Prize in Astrophysics was awarded to Nanda Rea (ICE, CSIC-IEEC/University of Amsterdam) for her “her valuable contribution to the study of neutron stars. In particular for the discovery that magnetars can have low dipolar magnetic fields in line with the normal pulsar population, at variance with the long-standing belief that the electron critical magnetic field was a lower limit for magnetar-activity to take place.”     Since her PhD years, Nanda Rea has worked on several aspects of neutron stars, both observationally and on the interpretation side. She was invited for colloquia and seminars in many worldwide institutes (Harvard, NYU, Max Plank, University of Sydney, ATNF, IAC, and others). In 2014 she was awarded the Zeldovich Medal for Astrophysics and Space Science from COSPAR and the Russian Academy of Science, for her crucial contribution to the understanding of neutron stars with strong magnetic fields. The award ceremony and a plenary seminar on the awarded scientific achievements, will take place at the  28th Texas Symposium for Relativistic Astrophysics in Geneva in December 13-18, 2015. The Young Scientist Prize is granted by IUPAP Commissions. Successful candidates will have up to 8 years of research experience following Ph.D. (excluding career interruptions). Each commission can give up to three awards over three years (these can be one per year or all three awarded together). The award consists of a certificate, medal and a monetary award.
06
October 2015

Inauguració de la sala de conferències Alberto Lobo


El passat 30 de setembre es va inaugurar la sala de conferències Alberto Lobo al nou edifici de l’Institut de Ciències de l’Espai.
sala de conferències Alberto Lobo al nou edifici de l’Institut de Ciències de l’Espai
  El passat 30 de setembre es va inaugurar la sala de conferències Alberto Lobo al nou edifici de l’Institut de Ciències de l’Espai (IEEC-CSIC), situat al campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. L’acte va coincidir amb el tercer aniversari de la mort de José Alberto Lobo Gutiérez, professor i investigador de l’ICE, i va reunir una cinquantena llarga de persones, entre investigadors i familiars.   Alberto Lobo va ser l’investigador principal de l’institut en la missió LISA Pathfinder de l’Agència Espacial Europea (ESA), que posarà a prova les tecnologies necessàries per al futur observatori d’ones gravitacionals eLISA, la futura missió L3 de l’ESA. L’acte va servir també per fer repàs de la situació del projecte, que es troba ja a punt per al llançament en les properes setmanes, segons va explicar César García Marirrodriga, project manager de la missió a l’ESA. Miquel Nofrarias, membre del Grup d’Astronomia d’ones gravitatòries – LISA, va repassar la contribució d’Alberto Lobo i de la resta de membres de l’institut a LISA Pathfinder.     També hi van participar en aquest homenatge Carlos F. Sopuerta, actual investigador principal de la missió, i el professor Jordi Isern, director de l’ICE (IEEC-CSIC). La cloenda va estar a càrrec de Pilar Román, responsable de l’àrea de ciències de l’espai del CDTI (Centro para el Desarrollo Tecnológico Industrial) i delegada d’Espanya en el Programa Científic d’ESA (SPC). Per últim, l’esposa d’Alberto Lobo va ser l’encarregada de descobrir la placa commemorativa.
Institute of Space Sciences (IEEC-CSIC)

Campus UAB, Carrer de Can Magrans, s/n
08193 Barcelona.
Phone: +34 93 737 9788
Email: ice@ice.csic.es
Website developed with RhinOS

Follow us


An institute of the Consejo Superior de Investigaciones Científicas

An institute of the Consejo Superior de Investigaciones Científicas
Affiliated with the Institut d'Estudis Espacials de Catalunya

Affiliated with the Institut d'Estudis Espacials de Catalunya