Skip to main content

News

Concurs de fils de twitter ‘Objectes de la recerca’

27 de juliol de 2022

Crèdits: Lydia Gallego.

Des de la Delegació del CSIC a Catalunya, en el marc de l'activitat “Objectes de recerca”, s'organitza un concurs de Twitter amb el propòsit de dinamitzar el contingut científic d'aquesta activitat a través de les xarxes socials.

Cada objecte exposat comptarà amb el seu propi concurs de fils de Twitter.

En l'annex situat al final d'aquestes bases estaran tots els detalls del concurs que es trobi actiu.

Bases

  1. Podran participar aquelles persones majors d'edat que resideixin a Catalunya.
  2. Per participar, s'ha d'elaborar un fil de Twitter seguint aquests requisits:
  1. Podrà estar escrit en català o castellà.
  2. El primer tuit haurà d'incloure l'etiqueta #Objectesdelarecerca (o #Objetosdeinvestigación, si s'escriu en castellà) així com un esment als comptes del CSIC a Catalunya (@CSICCat) i de l'institut corresponent.
  3. Poden utilitzar-se imatges.
  4. El fil estarà compost per un màxim de 7 tuits.
  5. El fil ha d’incloure, com a mínim, algun detall concret de l’exposició: del vídeo, de la xerrada de l’investigador/a o dels materials exposats.
  1. Els criteris que se seguiran per valorar les propostes seran els següents:
    1. Adequació del fil al tema científic i objectes exposats. El tema central no té per què ser la disciplina específica de l’objecte exposat, sinó que s'accepten temes de disciplines relacionades, sempre i quan estiguin inspirats en la xerrada, el material exposat o el vídeo (disponible en els canals de YouTube de la delegació del CSIC a Catalunya o del centre corresponent).
    2. Utilització d'un llenguatge divulgatiu i accessible per a un públic no expert.
    3. Originalitat en l'enfocament del tema.
    4. En cas d'empat, es tindran en compte ‘retuits’ i ‘m'agrada’ per seleccionar el fil guanyador.

Cada objecte exposat comptarà amb el seu propi concurs de fils. Les dates poden consultar-se en l'annex a sota.

  1. El jurat encarregat de valorar les propostes rebudes estarà conformat per les tècniques de divulgació de la pròpia delegació (Ana Yeste i Lydia Gallego), així com la tècnica de l'institut del CSIC corresponent.

 

  1. Premi:
    1. El guanyador o guanyadora podrà realitzar una visita al centre corresponent En cap cas el viatge a aquestes instal·lacions serà a càrrec de l'organització. Els centres del CSIC a Catalunya es troben en la seva majoria a Barcelona província. La data de la visita es concretarà a partir de setembre de 2022. També s'obsequiarà als guanyadors amb el llibre il·lustrat “Entre la mà i el cap”, editat en el marc del concurs Inspiraciencia.
    2. El premi pot quedar desert si el jurat considera que cap fil compleix els requisits mínims necessaris.

L'enllaç a la xerrada del dia 1 de setembre es publicarà pròximament a través de les nostres xarxes socials i pàgines web, o bé a través de mail per aquells que s’hagin inscrit.

Annex

Primer "Objecte de Recerca"

Aquest primer concurs de fils tindrà com a protagonista al meteorit Sikhote-Alin que, juntament amb altres meteorits i materials de l'investigador Josep Maria Trigo de l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) i l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), es troba actualment exposat en la Delegació del CSIC a Catalunya, del 30 de juny fins el 2 de setembre de 2022.

  1. El termini roman obert des del 27 de juliol fins al 11 de setembre de 2022 (fins a les 23.59).
  2. A més de citar el compte de @CSICCat al primer tuit, cal citar el compte de l'Institut de Ciències de l'Espai (@iSpaceSci) i incloure l'etiqueta #Objectesdelarecerca.
  3. El tercer membre del jurat és la tècnica de divulgació de l'Institut de Ciències de l'Espai, Alba Calejero.
  4. El guanyador d'aquest primer concurs podrà visitar l'Institut de Ciències de l'Espai (C/ de Ca Magrans, S/N - 08193 Cerdanyola del Vallès) de la mà de l'investigador Josep M. Trigo.

 

Xerrada a càrrec de Josep M. Trigo

En el marc d'aquesta iniciativa, l'investigador Josep M. Trigo donarà la xerrada "Estudiant meteorits per aprendre a desviar asteroides amb la missió DART (NASA)"

  • Lloc: Sala d'actes de la delegació del CSIC a Catalunya. C/ Egipcíaques, 15, Barcelona
  • Hora: de 17.30 a 18.30
  • Data: 1 de setembre
  • Format: Presencial & en línia

L'enllaç a la xerrada del dia 1 de setembre es publicarà pròximament a través de les xarxes socials i pàgines web de CSIC Catalunya i de l'ICE-CSIC. També el podrán rebre en el mail aquells que s’inscriguin a través d'aquest formulari: https://www.eventbrite.es/e/entradas-objectes-de-la-recerca-xerrada-amb-josep-maria-trigo-ice-csic-i-ieec-390963621717

 

Comunicació Delegació del CSIC a Catalunya / Comunicació ICE-CSIC