Skip to main content

Contingut en català

Llegeix el nostre contingut en català!

Aquí podeu trobar tot el contingut en català sobre les últimes notícies, esdeveniments, iniciatives de divulgació i sobre l'aliança educativa Magnet. També podeu accedir al contingut en castellà en aquest enllaç.

Notícies i notes de premsa

No te'n perdis cap!

Aliança Magnet

La iniciativa de divulgació més gran que l'institut duu a terme és la col·laboració Magnet. El programa, liderat per la fundació privada Fundació Bofill, s'inspira en el model dels Estats Units i pretén lluitar contra la segregació escolar a Catalunya. L'ICE-CSIC col·labora amb la escola pública Gabriel Castellà i Raich, escola amb dificultats d'integració de la localitat d'Igualada, a la província de Barcelona.

Treballem en el desenvolupament d'aquesta aliança des del curs 2021.

Activitats i iniciatives de divulgació

No te'n perdis cap!

Objectes de la Recerca: el meteorit Sikhote-Alin

En aquest vídeo, disponible en castellà i català, l'investigador de l'ICE-CSIC i de l'Institut d'Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) Josep Maria Trigo-Rodríguez parla de la caiguda del meteorit Sikhote-Alin, la caracterització i recuperació de nous meteorits i la importància d'estudiar meteorits en el marc de futures missions espacials.

Des de fa una dècada, l'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) és un repositori internacional de meteorits antàrtics de la NASA. L'investigador Josep Maria Trigo-Rodríguez també coordina la Xarxa de Recerca Bòlids i Meteorits (SPMN), que des de l'any 2003 realitza un seguiment de grans bòlids a Espanya.

Online Code Hunting Game

L'Institut de Ciències de l'Espai (ICE-CSIC) va col·laborar amb l'Istituto Nazionale di Astrofisica (INAF) el 2021 per oferir l'oportunitat de jugar a The Online Code Hunting Game. Consisteix en un mapa mundial amb suggeriments per cercar pins amb ubicacions corresponents a museus, observatoris astronòmics i centres de recerca. L'ICE-CSIC va enviar ubicacions i traduccions dels pins en anglès, castellà i català. El joc va ser llançat oficialment el 24 de setembre de 2022 aquí.

Pots trobar el mapa amb ubicacions en català aquí. Si no saps com començar, en aquest vídeo juguem amb personal de l'INAF i de la Societat Xilena d'Astonomia.


Comunicació 
& Divulgació

Posa't en contacte amb el nostre equip i envia'ns les teves preguntes sobre iniciatives de divulgació, esdeveniments i notas de premsa.